Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Het Blauwe Inktvis-achtige Wezen.

Vandaag werd ik wakker met roet in mijn ogen. Ik heb nochtans geen schouw. Ik weet nog dat ik in mijn droom in een brandend gebouw zat. Dat beseffend was ik blij dat ik op tijd was wakker geworden. Een beetje later en ik was nu misschien, blijkbaar, zeker wetend hier niet aan het schrijven.

Weet je, als je dag zo begint dan weet je dat het weer leuk gaat worden. Dat er een blauw inktvis-achtig ding op de deur zat merkte ik op zodra ik het roet uit mijn ogen had geschud. Het plakte nog een beetje maar de bedlakens hebben goed dienst gedaan. De emmer urine die naast het bed stond heeft ook een beetje geholpen. Daarna begaf ik me naar het blauwe wezen.

Aan de deur aangekomen begon het wezen te fluisteren en ik verstond er niet veel van. Toen ik met mijn hand naar de deurklink wou gaan haastte het wezen zich om over de deurklink te gaan zitten. Het zag er een vies wezen uit en ik had niet veel zin om zo vroeg in de morgen al in vieze dingen te zitten met mijn handen. Ik begaf me dus naar mijn raam en kroop eruit, op het aanstaande dak. Vandaag sprong ik naar beneden, brak ik mijn arm en strompelde ik naar de voordeur. Ik deed deze los en begaf mezelf naar de keuken. Zo ver was ik al geraakt maar die arm voelde niet zo goed aan. Ik dacht even na en besliste om deze in een microgolf te steken en de stralen mij te laten genezen. En een croqueske te bakken.

Na tien minuten in de microgolf te hebben gehangen en met de andere hand en 1 been een croqueske had gebakken zag mijn arm er terug als nieuw uit. Blij dat ik was. Ik heb me nooit beklaagd van die microgolf te kopen. Het is een handig ding en doet ook wonderen in geval van hoofdpijn. Ik heb ook nog een apart grilletje. Leuke dingen. Het grilletje gebruik ik om een hamburger te bakken. Waarom gebruik je het anders. Het is niet zoals een microgolf weet je maar je kan er iets leuks mee doen.

Toen dat alles in orde was nam ik mijn medicatie in en ging ik naar de badkamer om mijn gezicht en handen te wassen. Nadat dat gedaan was vond ik dat de dag al geslaagd was en ik was nog niet buiten geweest! Ik begon me af te vragen of het wel een goed idee was dat ik buiten zou gaan. Er gebeuren rare dingen als ik buiten ga. Nu gebeuren ze al terwijl ik pas wakker word. Had dat blauwe wezen daar niet gezeten dan zou ik er niet over

nagedacht hebben. Ik nam een fles whisky en ging in de zetel zitten. Een half uur later was de fles leeg en toen ben ik naar boven gegaan. Ik heb de deur van de slaapkamer geopend en open laten staan. Aan de andere kant hing het wezen nog altijd.

Toen ik vroeg wat het daar deed scheet het op de grond. Wat het was weet ik niet meer het ging dwars door de vloer. En het was een groot gat, ik kon mijn keukenvloer zien. Ik keek terug op naar het wezentje en het zei: "Ratsjaputin" en verdween.

Ik ben toen direct naar beneden toe gelopen om naar mijn keukenvloer te zien maar daar was enkel een groot gat zichtbaar. Het leek wel of het gat kilometers diep was.

Ik denk dat ik een handeltje ga beginnen. De dingen die je niet leuk vind of misschien zelfs de mensen die je niet leuk vind mag je in mijn gat komen steken. Je ziet hen of het voorwerp dan wel nooit meer terug. Zoiets als een laatste avondmaal maar dan zonder eten en met een gat.

Mail me maar voor de prijzen.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Jim Beta

Geplaatst op

01-12-2014

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Wezen

Reacties op ‘Het Blauwe Inktvis-achtige Wezen.’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd