Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De Medicatie Is Op.

Het was weer een raar dagje vandaag. Mijn medicatie was op dus had ik, volgens mijn welwetende psychiater een probleem. Niet dat ze dat vandaag gezegd heeft, dat heeft ze al velen malen in het verleden gezegd omdat ze niet geloofd dat ik ze in neem. Kijk de realiteit in de ogen, is mijn advies. Dat is gezonder.

Maar ik had dus een probleem. Zodra ik wakker werd wist ik het eigenlijk al. Er heeft deze nacht een verschrikkelijke storm plaatsgevonden boven mijn huis. De winderige krachten speelden met de lucht en openden zo mijn raam. Nu heb ik niks tegen winderige dingen, men moet accepteren wat nu eenmaal is, maar die vogelpoep die er door was gevallen vond ik minder leuk.

Ik slaap namelijk onder mijn raam. U kan dus begrijpen dat mijn gezicht vol duivenpoep hing en dat was niet zo leuk. Shit happens, maar duiven shit is geen goede shit. Ik durf zelfs te wedden dat er zwaluwen bij zaten. Als je zoiets meemaakt, 's morgens vroeg, dan weet je dat die dag niet zo goed zal zijn. Toen ik de drek uit mijn ogen had gesmeerd en mijn mond area had gereinigd ging ik naar beneden. De rest zou ik daar wel doen. Tot ik daar zag dat mijn medicatie op was.

Nu moet je begrijpen dat ik niet slecht wil overkomen. Ik ben er namelijk zeker van dat de psychiater vorige keer een videozendertje heeft geplaatst op mijn voorhoofd. Om videomateriaal te verzamelen. Gewoonweg omdat ze niet geloofd dat ik mijn pilletjes in neem. Ik wil dus zoals ik al zei, niet slecht overkomen. Ik wist dat ze meekeek en mijn reactie was vliegensvlug naar de apotheek gaan. Dat deed ik dan ook.

Natuurlijk stond ik daar mooi voor paal in de apotheker met mijn gezicht vol duivendrek. Nu ja, je word zulke dingen gewend. De pillen die je moet nemen zeggen genoeg. Er werd dus geen enkele vraag gesteld.

Maar toen gebeurde het. Ik ging de apotheker buiten en zag mezelf binnenkomen zonder duivendrek op mijn gezicht. Ik bleef even staan om te kijken wat er zou gebeuren. Hij vroeg dezelfde medicatie en toen hij terug buiten kwam zei hij tegen mij: "Man, jij ziet er slecht uit."

Soms kan ik mezelf echt haten. Ik ben hem namelijk nog al tegengekomen. Het is mijn onderbewustzijn dat realiteit word. En dan haat ik mezelf want die andere heeft geen probleem. Het zou verdorie net andersom moeten zijn!

Waarom moet ik dat allemaal meemaken, Kan die andere Ik dat dan niet overkomen? Dan zie ik dat en schrijf ik daarover. Ik zit daar echt niets mee in met het zo te doen maar de realiteit is blijkbaar anders.

Ik heb hem dan maar gewoon in zijn edele delen gestampt. En toen werd ik wakker met veel pijn aan mijn kruis. Alsof er een truck was over gereden. Ik merkte ook op dat er duivenpoep op mijn gezicht hing maar het raam was gesloten. Het beste van twee werelden zeker?

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Jim Beta

Geplaatst op

19-11-2014

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Absurd Grappig Medicatie Psychiater

Reacties op ‘De Medicatie Is Op.’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd