Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De Oude Voodoo Dame.

In mijn dorpje woont een heel oude dame. Ik weet uit goede bron, namelijk mezelf, dat ze aan voodoo doet. Elke keer je er binnenkomt ruikt het er naar kip- en satékruiden. Ik heb haar een keer gevraagd waarom het er zo rook. Uit haar uitleg begreep ik dat dit kwam omdat de portalen openstonden. Ik heb geen idee welke portalen ze bedoelde.

Maar kom, ik had het over de voodoo dame. Vandaag heb ik haar bezocht. Lopend nog wel. Gisteren was ik zo stom om in mijn eigen val terecht te komen. Ik had een berenklem voor mijn huis neergelegd, omdat ik bang ben voor beren. En ook al woon ik niet in een bosrijke omgeving en is en is de aanwezigheid van een beer hoogst onwaarschijnlijk, toch heeft die angst zich in mijn hoofd genesteld. Het zal je toch maar overkomen dat daar opeens een beer staat.

Ik ben altijd voorbereid op zulke zaken. Het probleem is dat ik een fles whisky en een fles vodka meester had gemaakt en daarom was ik die klem helemaal vergeten. Ik wilde gewoon naar de voodoo dame om een remedie tegen de hoofdpijn te krijgen. En het misselijk zijn.

Je kan begrijpen dat het een raar zicht was toen de klem rond mijn been dichtklapte . Ik heb namelijk benen van metaal. De klem klapte dicht en dat was het dan. Ik moest enkel wat gaatjes vullen met het huidopvulselweefsel X11. De klem was wel stuk. Ik denk dat ik geen nieuwe klem ga kopen want de kans dat ik vergeet wat ik de vorige dag gedaan heb, wegens drank gebruik, is velen malen groter en realistischer dan dat daar een beer staat. Zo schrijven heeft nog iets therapeutisch, je lost er je problemen mee op.

Maar ik dwaal weer af. Nadat ik men been had klaargestoomd in de oven op 180 graden, ging ik naar de voodoo dame want ik had nog altijd een kater waarop Zatte Jef jaloers kon zijn. Toen ik daar aankwam rook ik helemaal niets. Ik zag de voodoo dame zitten, met een droevige blik in haar ogen maar een verbeten teken op haar lippen. Alsof ze eerst heel kwaad was geweest en daarna droevig.

Ik vroeg haar wat er aan de hand was en ze zei: " Alle portalen zijn gesloten en dat zal voor de komende twee weken zo zijn. Dat komt omdat ik deze maand de portaal meester niet heb kunnen betalen. Al mijn ingrediënten komen van daar dus dat wilt zeggen dat ik tegen een faillissement aankijk.
Toen keek ze opeens naar mij en werd vurig rood. Ze begon te roepen: "Waarom ben je niet elke dag stom dronken, dan heb ik tenminste een redelijk inkomen. Als je morgen niet terug komt met hoofdpijn en misselijkheid dan spreek ik een vloek over u uit."

Ik heb toen geantwoord dat dat goed was voor mij. Ik ga nu nog eentje drinken. Ik heb weer een nieuwe hobby bij. Zo leer je elke dag weer iets nieuws.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Jim Beta

Geplaatst op

16-11-2014

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Absurd Grappig

Reacties op ‘De Oude Voodoo Dame.’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd