Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Kabouter Wink

De heks zit voor haar huisje en heeft de ketel boven het open vuur hangen, dikke walmen rook hangen om haar heen.
De pukkel op haar neus jeukt vreselijk en ze wrijft er steeds overheen. Kabouter Wink loopt voorbij en blijft even staan. "Doorlopen!" roept de heks. Wink schrikt en loopt vlug een paar passen verder en nieuwsgierig als hij is gluurt hij vanachter een boomstronk naar de heks.
Wat hij ziet bevalt hem maar niks, de heks strooit steeds wat poeder in de kokende prut terwijl er steeds wat rook omhoog kringelt.
Wat zit ze toch te doen, denkt hij, ik ben bang dat ze straks weer een onschuldige vlinder uit de lucht plukt en hem verandert in een klein draakje.
Gisteren had hij ook zitten gluren en had gezien dat de heks dat deed en het draakje in een pot stopte en in haar huisje verborg.
Waarvoor toch, wat is ze plan met zo'n klein draakje?
Wink staat voorzichtig op en loopt stilletjes diep nadenkend verder het bos in. Achter een dikke boom laat hij zich in het gras vallen en even later ligt hij diep te slapen. Hij voelt dat hij door een draakje wordt opgetild en deze hem meeneemt naar een ander bos waar heel enge dieren wonen, dieren met rare scherpe snavels en grote vleugels. Het zijn geen draken, maar wat het wel is weet hij niet, hij weet alleen dat hij er bang voor is.
Het draakje met kabouter Wink landt op een tak van een knoestige oude boom en houdt Wink met een poot stevig vast. Wink kijkt verschrikt rond en ziet 13 heksen in een kring zitten die allemaal een klein draakje bij zich hebben en rare spreuken fluisteren, tenminste daar lijkt het op.
Plots vliegen alle 13 draakjes tegelijk omhoog en cirkelen om de heksen heen, precies 13 rondjes en landen dan weer in de handen van de heksen.
Hij begrijpt er niets van.
Het draakje vliegt met Wink weer terug naar zijn eigen bos en legt hem weer achter de dikke boom neer waar hij Wink opgetild had. Wink wordt wakker en denkt dat hij gedroomd heeft.
Hij heeft heel erge honger en gaat zijn kabouterhuisje opzoeken waar zijn vrouw Lonk een lekkere soep heeft klaargemaakt. De geur komt hem tegemoet en stapt opgefrist naar binnen.

wordt vervolgd

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

amarillus

Geplaatst op

08-01-2013

Over dit verhaal

kabouters in het bos die avonturen beleven

Geef uw waardering

Er is 6 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bos Heks Kabouter

Reacties op ‘Kabouter Wink’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd