Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De 12 rovers

Ik kan me niet herinneren dat de ogen van mijn vader ooit iets uitdrukten. Met één uitzondering.
Zijn grote favoriet op muziekgebied was het lied “De twaalf rovers” door de “Maastreechter Staar.” Hoewel we geen moderne pick-up hadden, heeft hij op een goede dag toch het ep-tje gekocht. Dat lag daar dus maar. Ongebruikt.
We hadden wel een oude koffergrammofoon, die ook regelmatig uit de kast werd gehaald. Het draaien van de oude bakelieten platen was haast een feestelijke gebeurtenis. Het was een fascinerende machine voorzien van een slinger en en een soepele glimmende arm, die zomaar geluid voortbracht zonder dat er stroom aan te pas kwam. Ook als we onder de hoogtezon lagen werd het apparaat ingezet opdat we ons niet zouden vervelen. Zo kenden we op het laatst alle liedjes van Louis Davids uit het hoofd, maar voor het afspelen van een modern 45-toeren-plaatje was het niet geschikt.
Op een kwade dag kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Een plaatje dat nooit gedraaid wordt, was meer dan ik kon verdragen. Ik haalde de de grammofoon uit de kast en legde het ep-tje erop. Ik plaatste de dikke naald in de smalle groef. Er kwam inderdaad geluid uit maar het klonk veel te snel en tot mijn schrik zag ik dat de groef zodra de naald was gepasseerd grijs werd. Snel haalde ik de zware opnemer er af, maar het was te laat.
Het heeft nog lang geduurd voor er een pick-up in huis kwam. Toen hij er dan eindelijk was, waren de 12 rovers het eerst aan de beurt. Ik zag het allemaal gebeuren. Uit de luidspreker klonk wel het lied, maar er lag een dikke ruis overheen.
“Heb jij dat gedaan?” vroeg mijn vader.
Ik durfde hem niet aan te kijken.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Rob Engelsman

Geplaatst op

28-10-2017

Over dit verhaal

een herinnering

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Muziek Pickup Vader

Reacties op ‘De 12 rovers’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 05-08 - Het wonder van Cesena: The Rockin'1000

    In de heuvels van Cesena, in de regio Emilia-Romagna in Italië, geschiedde in 2015 een muzikaal wonder. Het was een ontroerend moment: de 1000 rockfans die samen een nummer van hu...

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd