Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Verslaving

Eric loopt naar de computer kamer om op Internet te kijken of er nog tickets beschikbaar zijn. Hij heeft het warm, het zweet loopt langs zijn gezicht en zijn handen trillen hevig. De site laat zich met mondjesmaat zien, wat hem erg irriteert en pas na drie minuten, heeft hij eindelijk de complete pagina op zijn scherm. Hij vult de gegevens in en betaalt en na enkele seconden geeft de site aan dat de tickets zijn besteld en dat hij een email ontvangt ter bevestiging, met daarbij als bijlage de tickets.

Hij loopt naar de woonkamer en gaat op de bank zitten. Hij veegt het zweet met zijn mouw van zijn gezicht, dat is geregeld denkt hij. Even later, om zijn behoefte te bevredigen, gaat hij naar de koelkast om nog een biertje te halen, dat is de tiende voor vandaag realiseert hij zich en dat dit echt de laatste moet zijn voor vandaag. Zijn verslaving kwelt hem maar hij weet geen manier om te stoppen.

Inmiddels is het zover. Eric, Simone en Theo gaan naar het concert van The Rolling Stones .Theo rijdt en rijden richting Arnhem. Simone zit achterin en vertelt de wildste verhalen over de tijd die ze had, toen ze nog jong was, bij een concert van The Rolling Stones. Eric voelt zich niet helemaal fit, hij heeft last van zijn maag. Als ze aan komen parkeren ze de auto en lopen in de regen via een lang pad naar het veld waar het concert plaats vindt.

Het is een uitgestrekt veld wat nu nog dun bevolkt is. Rondom het veld staan de ondernemers met hun bier en snacks. Eric kijkt opgelucht naar de biertent en bestelt drie bier. Hij betaalt en overhandigt een biertje aan Theo en Simone. Eric werkt zijn bier vluchtig naar binnen. ’Ik lust er nog wel een, jullie ook?’ zegt Eric en hij loopt naar de tap en bestelt er nog drie. Hierna volgen nog twee rondjes. Simone stoort zich erg aan het drink gedrag van Eric. Even later lopen ze in een lichte roes richting het podium.

Het podium is enorm met aan weerskanten een groot scherm waarop de artiesten straks ook zichtbaar zijn. De geluidsboxen, die aan weerskanten van het podium staan opgestapeld zijn fameus maar produceren nu nog maar een bescheiden muziekje.

Simone is erg enthousiast en praat aan een stuk door. Theo luistert met plezier naar haar. Eric is wat geïrriteerd nu de biertent een eind van hem vandaan is. Hij moet een list bedenken, ‘ik ga even naar toilet,’ zegt Eric tegen Simone en Theo en onttrekt zich uit het gezelschap en loopt naar de rand van het veld daar waar het bier wordt getapt.

De regen is opgehouden en het is inmiddels drukker geworden en de fans staan nu bijna zij aan zij op het veld. Ze praten druk en zijn opgewonden voor wat er komen gaat. Er is een verscheidenheid aan mensen van jong maar ook vooral de wat oudere fans die de Rolling Stones in hun jeugd hebben mee gemaakt. De een heeft lange haren zoals men in de jaren zestig zag, anderen hebben weer nauwelijks haar.

Op het podium lopen mensen druk heen en weer om de muziek instrumenten nog even te controleren. Het wordt stil, fans stoppen met praten en hun blik is nu gericht op het podium. Na enkele minuten, komen de artiesten het podium op en de fans verwelkomen de groep met hard geschreeuw wat ze precies roepen is niet hoorbaar.

‘Waar blijft Eric het gaat beginnen,’ zegt Simone enigszins geïrriteerd tegen Theo.

Plotseling klinkt het nummer ‘Start me up’ de gitaren klinken soms als een tram die bijna uit de rails loopt, keihard maar dan ritmisch. De drums roffelen als een kudde buffels op een zandweg. Het publiek is enthousiast en maken kleine danspasjes.

Theo en Simone gaan uit hun dak, ze zingen met alle nummer mee. ‘Rock and a hard place’ en ‘Beast of Burden’ en meer volgen.

Na ruim een uur komt Eric aanlopen met een rood gezicht en een wat wazige blik in zijn ogen. ‘Waar bleef je nou?’, vraagt Simone ‘Het was tamelijk druk en na het toilet heb ik nog even een biertje genomen,’ antwoordt Eric. ‘waarom moet je zoveel drinken we zijn hier voor het concert’, zegt Simone en voelt de pijn die ze altijd zo hevig voelde toen ze nog gehuwd waren.

Na afloop lopen ze zwijgent naar de auto, Theo probeert alles om de sfeer te verbeteren, maar slaagt daar niet in.

Ze stappen zwijgzaam in de auto en rijden naar huis, eerst zetten ze Eric thuis af, en dan rijden ze door naar het huis van Simone. Onder weg vertelt Simone aan Theo de vreselijk jaren die ze heeft gehad met Eric. Theo zal kijken of hij Eric kan overhalen om naar een afkick kliniek te gaan. Ze zijn inmiddels aangekomen bij het huis van Simone en Simone neemt afscheidt van Theo en ze verlaat de auto.

Later heeft Theo Eric toch over kunnen halen om naar een afkick kliniek te gaan maar of hij genoeg motivatie heeft om echt af te kicken moet nog blijken.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Arjen

Geplaatst op

25-09-2016

Over dit verhaal

Alcohol probleem

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Alcohol Concert Muziek Verslaving

Reacties op ‘Verslaving’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd