Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Mijn zoon wordt drie

Mijn zoon wordt drie.
Een tractor met aanhanger wil hij hebben. Mijn zoon, hij wordt drie jaar. Vol verlangen en spanning tellen wij de nachtjes af. Nog vier, nog drie nog twee. Zijn wangen gloeien als hij in zijn bedje vraagt: ‘hoeveel nachtjes nog?’ ‘Nog één’, antwoord ik. Morgen, ja morgen als je geslapen heb dan….. ben je jarig. Ik hou hem vast, ik kietel hem en zijn lijfje kronkelt onder mijn handen, ik knuffel en zoen hem goede nacht. ‘Tot morgen en lekker slapen’ zeg ik en ik laat de deur op een kier staan.
De slingers worden uit de kast gehaald en wachten op hun plek. Mijn handen kneden en vegen en strooien en de taart wordt gebakken. Ik dans door de luchten van feest en slingers en taart. Ik dweil en zeem. De avond is voor mij. Morgen komen de tantes en ooms. Morgen is hij drie, mijn kleine grote zoon. De tractor zet ik in de kamer en een groot wit laken dat ik er overheen gooi maakt er een spookberg van. De trap wiebelt als ik halsreikend de slingers op hang. Muziek klinkt door de kamer en de stem zingt over verlangen en liefde. Van samen en voor altijd. Ik denk aan hem die boven ligt te slapen, aan later en aan groot….
’s Morgens staat hij aan mijn bed. Het is nog donker. ‘Mam, …mama… ik ben jarig, ik heb geslapen’. Met moeite word ik wakker en sla het dek terug. ‘Kom nog even bij mama in bed, kijk het is nog donker, straks als het licht is…’. Zijn warme lijfje sputtert tegen. ‘Nee, ik heb geslapen, ik ben nu jarig, kom nou’, klingt zijn stem. Even …dat moment en dan…. samen naar beneden. Het licht aan, de geur van het taarten bakken hangt nog in huis, de slingers hangen uitdagend op hem te wachten en dan….ziet hij de witte berg. Mijn zoon kijkt naar mij en dan naar de witte berg en ik knik van ja… doe maar ….ga maar. Voorzichtig stappend gaat hij, zijn ogen kijken doelgericht en vastbesloten. Zijn lijfje in de tricotpyjama ziet er ontroerend kwetsbaar uit en een golf van ontroering trekt door mij heen. Zijn kleine handjes pakken het laken en voorzichtig trekt hij het weg. Daar staat zijn wens, rood met blauw en geel. Een zwart stuur en zadel wachten op hem. Hij slaakt een kreet en hij springt op en neer. Zijn ogen stralen en vol bravour stapt hij op de tractor. Hij zit rechtop het zadel, zijn handjes aan het stuur en zijn voetjes zoeken de pedalen en dan de beweging.
Zijn tocht kan beginnen …..

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

La Dros

Geplaatst op

20-02-2015

Over dit verhaal

terugblikken op het leven, vervat in woorden

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Feest Spanning

Reacties op ‘Mijn zoon wordt drie’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd