Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

mijn gedachtes (voor papa)

Vandaag ben ik in het donker gaan douche.
Al de dingen waaraan ik dacht lijken nu zo onnatuurlijk. Misschien moet ik ook maar in het donker gaan schrijven…. Ja dat voelt al iets beter.
Ik was van plan om blind te gaan schrijven, dus waarom ook niet blind douche? Terwijl de stralen over me heen kropen dacht ik na. Ik kon niet kijken, niet afgeleid worden, alleen maar denken. Ik dacht over de vakantie en wat ik zou gaan doen. ’s Avonds kan ik vaak het beste schrijven. In het donker kan ik beter denken. De zeep rook opeens te veel naar citroen. De deur die een stukje open stond bracht te veel licht binnen dus deed ik hem dicht. Ironisch dat ik me veilig voelde, voel, in het donker want vroeger was ik er doodsbang voor. Van ieder geluid dacht ik dat het spoken waren. Nu stelt het me gerust. Het kraken van het huis zegt me dat het leeft. Dat het huis leeft. Het kan me beschermen en kent mijn verhaal, kent mijn gedachtes. De wind, die zo woest klinkt, zegt me dat alles verder gaat. Wat er ook voor ergs gebeurt mensen gaan verder met hun leven. En het stelt me gerust te weten dat op een dag iedereen het weet en dat ik dan verder kan gaan. Hoe woest het wordt maakt niet uit want ik ga verder. Muziek. Muziek helpt me te vergeten, vergeven, dromen, vragen, bedenken, me blij te maken of verdrietig op de goede momenten. Het is verdomme zo stil hier zonder mijn muziek. Ik ga het mijn vader vertellen en niet zoals de eerste keer. Ik ga niet zeggen ‘Ik denk dat ik bi ben…’ maar ‘Ik ben lesbisch.’. Hij snapt dat ik het meen alleen denkt hij dat ik het zelf nog niet helemaal snap. Denk ik. Ik weet dat ik nooit helemaal gek ben geweest om Justin Bieber of destine zoals mijn vriendinnen. Ik snapte nooit hoe ze zo hysterisch konden zijn over een gastje. Het zijn ook maar mensen hoor. Ik vond Ed Sheeran ‘Leuk’ omdat hij mooie muziek maakt en omdat hij me inspireerde niet omdat ik hem knap vond. Ik moest ook heel erg wennen aan de gedachten aan zoenen en zo met een man. En met een vrouw lukte me dat veel makkelijker. Als een vriendin me aanraakt geeft dat altijd zo’n veilig gevoel. Zo anders dan bij een jongen. Al kan ik niet verklaren waarom ik verliefd kan zijn geweest op jongens. Weet ik niet wat echte liefde is? Nee natuurlijk niet. Ik bedoel echt ervaring heb ik niet of zo. Misschien was ik net als die eerste keer verliefd op het idee verliefd te zijn. Misschien vond ik die jongens gewoon heel erg aardig, wilde ik graag vrienden met hun zijn en haalde ik die gevoelens door elkaar. Misschien dat vriendschap en liefde dichter bij elkaar staan dan ik dacht. Jongens vond ik nooit de moeite waard om echt mijn best voor te doen. Voor een meisje zou ik veel meer mijn best doen. Ik zag laatst de film magic mike. Het gaat over een groep mannelijke strippers. Als eerst zei mijn beste vriendin ‘Wees maar niet bang er komen ook borsten in voor.’ Waardoor ik heel hard moest lachen. Toen dacht ik nog dat ik bi was en zij kent het verscheel tussen biseksueel en lesbisch niet… moet ik toch echt een keer aan haar uitleggen.
Het komt er op neer dat zij glunderend naar de mannelijke strippers zat te staren en ik alleen maar heel hard ‘iel!!’ en ‘ gadverdamme ’ kon roepen. Later dacht ik dat ik mijn gevoelens forceerde of dat ik gewoon graag lesbisch wilde zijn of zo. Dus gaf ik mezelf een paar weken om naar mijn hart te luisteren. Als eerste waarom zo ik in vredes naam lesbisch willen zijn? En ten tweede mijn hart zei nog steeds dat ik toch echt helemaal op meiden viel. Dus hield ik dat in mijn achterhoofd. Al heb ik nog niemand echt verteld wat ik nu weet. Mijn vader lijkt me de beste persoon om mee te beginnen. Al ga ik het hem niet weer persoonlijk vertellen. Ik ga mezelf dat niet weer aandoen. Ik laat hem gewoon deze brief lezen. Ik wil zo graag dat hij vraagt naar een meisje en niet naar een jongen want dat vond ik het moeilijkst. Het was net alsof dat gesprek niet had plaats gevonden. Alsof ik nooit gezegd had dat ik op een meisje viel. Het was alsof hij echt dacht dat het gewoon een fase was terwijl ik zeker wist dat ik meiden geweldig vind en niet alleen als vrienden.
Ik realiseer me dat wel iemand het weet. Die vriendin die ik eerder genoemd heb wist het verschil niet tussen bi en lesbisch..
Ik: ik denk dat ik alleen maar meiden leuk vind.
Vriendin: dat weet ik toch al lang.
Ik: huh? Nee, ik zei dat ik bi was.
Vriendin: dat is hetzelfde als lesbisch hoor.
Ik: lieve schat, dat is iets anders..
Vriendin: lieve schat, het is gewoon een afkorting.
Ik: oke, wat jij wilt..
Vriendin: ik denk dat je wel je ogen open moet houden. Dat je jongens niet helemaal moet vergeten want anders schrik je dadelijk net zo erg als je een jongen leuk vind, ik zeg niet dat dat gaat gebeuren maar als, als toen je dingetje leuk vond.
Ik: ja dat is waar. Maar jongens interesseren me niet meer nadat ik er achter ben gekomen hoe geweldig meiden zijn.
Je kunt het me niet kwalijk nemen toch? Ik bedoel geef toe, vrouwen zijn geweldig. ;)

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

merel14

Geplaatst op

01-07-2013

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bisexueel Blind Douze Gedachtes Lesbisch Papa

Reacties op ‘mijn gedachtes (voor papa)’

  • Goed verhaal. En het maakt totaal niet uit waar je op valt, als je maar gelukkig bent. Een echte vriend(in) kan dit accepteren

    Patros-Fibros - 02-07-2013 om 11:50

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd