Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Perspectief

Toen ik die zaterdag 17 juni 207, in de eerste uren van de nacht nadacht over mijn leven in de gezellige buurt in Amsterdam Oost, realiseerde ik mij hoe vaak het perspectief van mijn leven de laatste tijd was veranderd.
Het was op de tiende dag van de meimaand van 2017 dat ik een verhaal schreef naar aanleiding van mijn ontmoeting met iemand van het maatschappelijk werk. Interessant om nog eens terug te lezen wat ik toen had geschreven over het perspectief dat voor mij werd geschilderd.:

* “Biologische Zorgboerderij Ons Verlangen”

“ Bij Roads draait het om meedoen in de maatschappij, werken aan herstel en/of terugkeer naar werk. Wij begeleiden mensen met lichte tot zware psychische aandoeningen, justitiële of verslavingsachtergrond naar dagbesteding en werk. “ staat er op de site van deze organisatie.

Ik heb er vandaag een kennismakingsgesprek gehad met een aardige vrouw met een vermoedelijk Marokkaanse achtergrond. Ze was direct in het gesprek.

We hebben het over het schrijven en het schilderen gehad, over schrijverssites, het publiceren op het internet, en over het verkopen van mijn schilderwerk en over sociale contacten. Ik heb aangegeven dat ik me niet zo thuis voel in het Amsterdamse homowereldje omdat ik al wat ouder ben en omdat ik het leuker vind als het gewoon gemengd is. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ik geen contacten meer heb in het kunstwereldje, wat vroeger wel zo was, en dat ik een tuinbouwachtergrond heb wat betreft scholing en betaald werk.

Ik heb haar verteld dat het moeilijk is om artistiek werk te verkopen en dat ik tijdelijk mijn huis uit moet voor een op handen staande renovatie. Ze had al begrepen dat ik erg verlegen ben en niet makkelijk uit mezelf ergens naar toe ga.

Het lastige van dit soort gesprekken is dat je telkens bij iedere organisatie weer opnieuw jouw verhaal moet vertellen omdat ze niet veel over je weten en ook omdat ze zich ook weer moeten verantwoorden over wat ze doen aan anderen waar ze het geld van krijgen.
Ze heeft me duidelijk gemaakt dat ze er is om mij te helpen, maar ik moet volgende week wel weer het standaard protocol van formele vragen met haar doornemen.

Ze heeft notities gemaakt over het verkopen van schilderwerk en de problemen met het DWI daarover. Ze heeft notities gemaakt over het meer willen bereiken met mijn schrijfwerk naast het publiceren op internet op de verschillende schrijverssites.

Op een gegeven moment zijn we tijdens het gesprek op Biologische Zorgboerderij Ons Verlangen gekomen, deze boerderij kan mij een mogelijk bieden om eens in de zoveel tijd met andere mensen met dieren en planten bezig te zijn. Ik heb het even opgezocht op internet.

Ze gaat er een keer samen met mij met de auto naar toe. Als ik er vrijwilliger wil worden, komen ze me om 10 uur in de ochtend met een busje halen ( busje komt zo ) en brengen ze me om drie uur in de middag weer terug. Er is ook een boerderijwinkel met biologische producten en ze hebben geiten. Er is een interne plek voor verstandelijk gehandicapten, maar mensen met een psychische indicatie kunnen er ook als vrijwilliger aan de slag.

Ik heb haar verteld dat ik het een leuke optie vind, en dat ik er graag met haar een keer een kijkje wil nemen. Als voordeel zie ik dat ik buiten bezig kan zijn, en ik behalve met mijn hoofd ook lichamelijk werk kan doen, bovendien vind ik het leuk om met dieren en planten te werken. Als nadeel zie ik mijn stemmingswisselingen en mijn sociale verlegenheid om met andere mensen om te gaan. Ook spreekt het me niet zo aan dat je weer als iemand met een handicap wordt gezien, maar daar hebben de dieren en planten waarschijnlijk niet zo'n last van.

Het is prettig dat het vervoer wordt geregeld en dat ik er biologische producten kan kopen.

Amsterdam 10 mei 2017.
*

Met de organisatie “Roads” had ik inmiddels geen contact meer toen de zomer naderde in het oude Amsterdam, maar ik realiseerde me die nacht van 17 juni 2017 dat mijn leven aan veranderingen onderhevig was....

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

17-06-2017

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Maatschappij Perspectief Werk

Reacties op ‘Perspectief’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd