Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

dagboek

26-08-2013

'' don't have to pretend,
you need a hand and i'm right beside you.
you in the dark, i'l be the bright light to quide you.''

woorden kunnen makkelijk liegen...
Daarom kies ik mijn woorden voorzichtig voor jou uit. Elke lettergreep, elke zin, is waar. Ik ben dit niet gewend weetje.. Ik ben gewend om mijn gedachtes te bewerken. Ze op te schrijven en schrappen. Iets toevoegen, iets weg laten.
Ik verander mijn gedachtes altijd om in fictie. En ook al is het dan nog heel persoonlijk, er zijn dan ook een hoop woorden gelogen. Niemand zal dan doorhebben dat het mijn diepste gedachtes zijn, tussen de regels door. Want het is fictie en fictie is verzonnen. Alles verzonnen.
Maar nu ik jou heb (het klinkt zo goed, ik ga er spontaan van lachen.) wil ik alles opschrijven, ALLES, ons opschrijven. ONS kan ik niet mooier maken dan het is want alles is al perfect. ONS hoef ik niet spannender te maken want dit is al eng genoeg, voor mij. ONS hoef ik niet te veranderen want, nou ja, kijk eens in mijn ogen.. kan je ze lezen? Want mijn ogen zijn en blijven altijd inkt.
IK word altijd jaloers op de schrijvers in films. Die met het geweldige handschrift. Lange uithalen, een beetje schuin en komma's. Dat zou veel fijner zijn, niet? Ik zou het tenminste veel fijner vinden om terug te lezen..
Mijn vader kwam binnen. Dat vindt ik zo irritant, dat mensen niet snappen dat als ik schrijf, ze me moeten laten schrijven. En dat ze dan boos worden als ik pissig op hun wordt..
Te vaak ben ik al een paar uur of zelfs een maand op hetzelfde stukje aan het kauwen en als ik dan eindelijk weet waar het naar smaakt moet ik het opschrijven. Op mijn eigen manier, mijn eigen timing, precies zoals ik dat wil..
Schrijven betekend zoveel voor me. In schrijven kan ik alles kwijt wat ik ergens anders niet kwijt kan. Mijn mening, mijn gedachtes maar vooral mijzelf.
IK kan door blijven schrijven maar morgen zijn de schoolfoto's en ik wil voor een keertje een leuke foto.. dus ik ga slapen.. welterusten xx

27-08-2013

mijn gedachtes zijn een moment opname.
Mijn gedachtes zijn mijn woorden.
Een moment is een moment, het gaat over. Het verandert. Soms na een paar uur, soms een paar dagen en heel soms duurt zo'n moment iets langer. Daar denk ik liever niet aan..
'' ik wil mezelf graag uitleggen, mijn woorden zitten in de knoop.''
Ik wil alles graag uitleggen, al snap ik mezelf nu even niet.
Het enige voordeel in momenten als deze is dat ik veel na kan denken, niet goed maar veel, en veel kan schrijven. Ook leer ik in zulke momenten met welke mensen ik waar over kan praten.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

merel14

Geplaatst op

01-09-2013

Geef uw waardering

Er is 10 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dagboek Schrijven Woorden

Reacties op ‘dagboek’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd