Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

In welke droom leef jij als je in angst leeft?

In welke droom leef jij als je in angst leeft?


Laatst las ik een stukje wat mijn dochter geschreven heeft.

Als voor je kijken je bang maakt... Als achter je kijken je verdrietig maakt... Kijk dan naast je, want daar sta ik


Deze zin kan je nog eens aan het denken zetten.

Wanneer maakt het leven je eigenlijk bang? Verleden, toekomst of gewoonweg het heden? Hoe zou je in het leven staan, als je dagelijks in angst zou moeten leven? Weet je dan wel wat geluk is? En wat houd dat geluk eigenlijk in? Want kan men wel leven zonder achterom te kijken of stiekem te dromen over de toekomst? Het gras aan de overkant lijkt nog altijd groener. Maar is het niet gewoon een mooie verschijning, wat men wil laten over komen?

Proberen we juist niet onze droom zo mooi mogelijk te laten lijken, en dat dan ook op die manier naar buiten te dragen? En heb je dan wel die persoon naast je staan, naar wie je zou kunnen kijken? Want laten we eerlijk zijn, is het niet veel makkelijker om die muur heel hoog te houden, zodat niemand je meer kan raken. Maar missen we dan niet die ene goede afslag, die je had kunnen nemen als je net die juiste goede persoon naast je had gehad, en haar raad had aangenomen. Want juist door die muur komen ook de goede dingen niet binnen. En heeft het dan wel zin om naast je te kijken, als je toch maar je eigen weg wil blijven volgen? Of kunnen we dan beter onszelf niet aan leren om wel die raad aan te nemen? En niet eigenwijs te zijn en te blijven doen wat we zelf willen.

Dit doet dan mij weer denken aan de woorden van mijn oma, die zei altijd “eigenwijsheid is ook wijsheid” maar is die wijsheid wel wijsheid? Lopen wij juist niet daardoor nog harder tegen ons eigen gebouwde muur aan? Dus mijn eigen visie op dit alles is eigenlijk heel simpel, laten we dan toch maar naast ons kijken, en proberen te leunen op de mensen die er wel voor ons willen zijn. En op die manier die muur dan toch maar te laten zakken, zodat we toch een beetje in het heden kunnen gaan leven, en niet meer zo vaak achterom hoeven te kijken. En op deze manier dan toch onze dromen waar te kunnen maken.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Lola

Geplaatst op

19-11-2012

Over dit verhaal

Dit verhaal weergeeft hoe moeilijk het is om te leven zonder een muur, en de liefde te ontvangen die we eigenlijk nodig hebben.

Geef uw waardering

Er is 7 keer gestemd.

Social Media

Tags

Angst Vrienden Welkedroom

Reacties op ‘In welke droom leef jij als je in angst leeft?’

  • 'Als voor je kijken je bang maakt... Als achter je kijken je verdrietig maakt... Kijk dan naast je, want daar sta ik ' .......... Van deze zin krijg ik het koud, omdat hij zo van toepassing is op mijn dochter ....... 18 Jaar is ze, bijna klaar met het voortgezet onderwijs en ze droomde van een mooie toekomst als jong volwassene. Door een traumatische gebeurtenis begin december, 3 dagen na haar 18e verjaardag, is die toekomst in 1 klap weggevaagd. Achterom kijken maakt haar verdrietig, vooruit kijken maakt haar bang ..... het heden maakt het er niet beter op. Maar inderdaad, als ze naast zich kijkt, sta ik daar. En ik ga niet weg ..... de toekomst lijkt nu uitzichtloos, maar ik ga er samen met haar en de juiste begeleiding voor zorgen dat die toekomst er komt. Het duurt iets langer dan de bedoeling was, maar straks staat daar een mooie, jonge maar vooral ook sterke vrouw! Dank je wel voor je verhaal ;-)

    -Christina - 05-04-2013 om 11:11

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd