Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

U bent hier:
Print dit gedicht

OANT MOARN

Piet Paulusma. Ik ben blij dat hij weer terug is. Bij Max nu. Daarvoor zat hij bij SBS6, maar daar zit nu een Mol en die had niets met Piet. John de Mol, want daar heb ik het over, wil lekkere wijven voor de camera. Die wulps het weer verleiden. Goed voor de kijkcijfers. Maar niet voor ons kijkers want zonder Piet zou het behoorlijk windstil worden in het land.

Ik vond het jammer, dat Piet weg moest bij SBS6. Want niemand die zo goed een weerman kan acteren als Piet. Weer of geen weer, als Piet het weerpraatje doet, kijk ik. Gelukkig nam omroep MAX hem over zodat ik nu weer elke dag aan mijn trekken kom.

Behalve een weerman acteren kan Piet ook als geen ander een brug maken:

“Mwoa, over de wind gesproken, morgen gaat de zon onder tegen de avond en is er een kans op lichte vorst onder de grond. Maar dat kan ook zwaar zijn. En als we het over de vorst hebben, komen we als vanzelf op het weer van morgen. Mwoa, niet om over naar je vakantiehuis te schrijven hoor. De wind is morgen Noordzuidelijk en matig tot zwak begaafd. De dag erna niet veel anders. Nou ja, een beetje toch wel want de wind is dan Oostwestelijk en af en toe valt er een bui afgewisseld door af en toe regen. Mwoa, volgende week wordt het toch barbecue weer, mensen. De woensdag geef ik dan een negen+. Kijk uit voor verbranden. Zowel je eigen huid als je plofkip in je houtskool- barbecue moet je extra in de gaten houden. Mwoa, over plofkip gesproken; tegen de nacht koelt het af dus doe dan je barbecue-schort aan tegen de invallende dooi.”

Kortom; Piet blijft een kijkcijfer hit en de Mol zit nu met een afgekeurd barbiepopje, die met een kop als een overrijpe augurk en een haardracht alsof er net 350.000 volt doorheen is gewaaid, het weer staat te verneuken. Ze maakt er bewegingen bij alsof ze met een roedel cavia’s staat te jongleren .
Maar hee, wie lult daar verder over. Wij hebben Piet.

Oant Moarn!!

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Painter

Geplaatst op

13-05-2020

Geef uw waardering

Er is 6 keer gestemd.

Social Media

Tags

Acteren Een Kan Ook Weerman

Reacties op ‘OANT MOARN’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd