Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

ELK NADEEL HEB SE VOORDEEL..

Het is stil op straat. Corona heerst en verdeelt. Of is het verdeelt en heerst. Hoe dan ook, ik ben op weg naar de supermarkt in mijn enige uitstapje buitenshuis vandaag. Daarom loop ik langzamer dan anders, dan doe ik er langer over. Kan ik langer genieten van de bomen in bloesem en de bloemen in de berm.

Ik slalom mijzelf door andere wandelaars en fietsers heen. Om afstand te houden spring ik van de stoep en óp de stoep en in de middenberm. Tien meter vóór mij doet ook iemand dat, de man wijkt uit voor iemand die hem tegemoet komt en springt elegant van de stoep op de rijweg. De elegantie van het geheel verandert razendsnel in een nachtmerrie wanneer de achteropkomende auto, de man niet kan ontwijken. Een mêlee van armen, benen en wapperende haren in de lucht is het gevolg.

De automobilist week automatisch uit omdat hij kennelijk de verplichte 1.5 meter afstand wilde bewaren, maar raakt hem dus toch. Evanals een lantaarnpaal die geen boodschap heeft aan Corona en gewoon op de plaats blijft waar hij altijd staat.
De auto dendert tegen de paal, slaat twee keer over de kop en komt tegen de volgende lantaarnpaal tot stilstand.

Wat nu te doen. Moet ik helpen? Afstand bewaren van 1.5 meter en hem bemoedigend toeroepen dat elk nadeel zijn voordeel heb? Want ik zie al vanuit mijn positie dat het een moeilijke zaak wordt. De airbag deed het kennelijk niet. De man zit, met dode, opengesperde ogen, recht omhoog. In balans gehouden door het stuur in zijn voorhoofd, waardoor zijn gezichtsuitdrukking enigszins stuurs aandoet.

Een politieauto komt aan scheuren dus loop ik door, vóór ik een boete van 400 euro oploop vanwege onvoldoende afstand houden. Maar zoals ik al zei: elk nadeel heb se voordeel: de automobilist kan niet meer dood gaan aan Corona, en de man die van de stoep op de rijweg sprong voldeed aan zijn burgerlijke plicht om 1.5 meter afstand te bewaren..
Je accepteert het..Wat moet je anders..

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Painter

Geplaatst op

24-03-2020

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Kop Omdat Uit Verplichte Week

Reacties op ‘ELK NADEEL HEB SE VOORDEEL..’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd