Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

LIJKCIJFERS

Na Celina en Dennis, vandaag windje Ellen. Drie weekenden windjes. En dat dan de wereld ingooien als ware het , het einde der tijden. Wat overigens prima zou zijn, aan alles komt een einde. Dus ook aan een einde der tijden.
Best wel paradoxaal, en dat is op zich weer een troost.

Angst ANgst ANGst ANGSt ANGST. De media en de overheid kunnen er maar niet van genoeg krijgen. Lekker angst zaaien. Stormpje hier. Vier rusjes daar. Doe-de-deur-'s avonds-niet-open, hier. Ga-niet-op-vakantie-zonder griepprik, daar. En alsof dat nog niet genoeg is, gaan we een punt maken van kijkcijfers (?)

KIJKCIJFERS???? Ja, Kijkcijfers!!! Op de voorpagina van de krant: "Kijkcijfers Jinek nóg lager dan vorige week." "Beau valt door de mand met zijn kijkcijfers," lees ik ergens anders. "Gordon nog nooit zulke lage kijkcijfers." En de angst slaat iedereen om het hart. Als dat maar goed gaat met die kijkcijfers. Moeten we al mondkapjes dragen, om die eczeem verwekkende kijkcijfers niet in te ademen? Ogen afplakken om de kijkcijfers niet te zien?

En dan, als de angst iedereen op aarde verlamd heeft c.q. tot zelfmoord heeft geleid, als alle redelijkheid in de wereld aan angst ten onder is gegaan, komt de media en overheid met de allesbeslissende LIJKCIJFERS! En beginnen we van voren af aan. Met een schone frisse aarde zonder angst.

Ik geef je mijn gratis oplossing: negeer het gelul! Adem diep in, vijf tellen vasthouden, en adem langzaam uit. Doe dat 5 keer en je voelt je herboren en relaxed.
Wat moet je anders...

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Painter

Geplaatst op

22-02-2020

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dat Media Overheid

Reacties op ‘LIJKCIJFERS’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd