Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Eten in het ov: ‘Een koekje van eigen deeg gaat te ver..

Ben je nét met honger op weg naar huis, komt er iemand met een dropje oorlog tegenover je zitten in de trein. Voor veel forenzen zal dit een herkenbaar en feestelijk tafereel zijn. Moet het kunnen of is het asociaal? Verslaggever Painter zocht vandaag uit waar de grens ligt met eten in het OV.

Vanaf 1 januari mag je in de Rotterdamse trams van RET eten en drinken, mits het overlast geeft. Maar waar ligt de grens? Je tanden, zoals gewoonlijk ,zetten in een rauw stuk paardenbiefstuk of boterham met geroosterde vleermuizenpaté ter grootte van een quarter pounder c.q. Big Mac van McDonalds, vinden we allemaal nog wel oké, maar een gekookt eitje? Of een Mariabiscuitje? Of erger, een koekje van eigen deeg? Moeten we echt zover gaan?

Voor etiquettedeskundige Jan Jaap van de Zalmsmeer is die grens heel duidelijk. “Eten doe je nooit thuis”, zegt hij tegen Absurdistisch MagazineNL. “Als je gebruik maakt van het ov hoef je never rekening te houden met andere passagiers. Die doen er niet toe. Het gaat hier over JOUW gemak. We leven in 2020, ja!!”

Een flesje water of een kop koffie vindt hij al helemaal niet kunnen. Een zesliterpak whiskey of een opvouwbaar pak bier van de Aldi op z’n minst is een must.
“Maar je gaat geen dropje of een koekje eten, daar hebben anderen last van. Ik heb laatst nog meegemaakt dat iemand een Mariakoekje ging eten. En dat zakje waar het inzat wordt daarna in het prullenbakje gegooid waardoor andere reizigers er nog lang helemaal geen last van hebben. Dit kan toch niet??”

Wat vinden wij hiervan. We vroegen het aan Prof.Dr.Ing.Mr Leijdecker (1955) van Onderzoeksinstituut Leijdecker: ” Ik vind dat je in de tram niet meer zomaar vier kilo doorregen cavialappen moet kunnen bestellen. Ik bedoel, we leven in het ME TOO tijdperk, ja!. Daarnaast ben ik van mening dat je in de tram, bij de conducteur moet kunnen vragen hoe een krop sla in elkaar zit. Het draait om service, meneer,’ aldus Leijdecker.

Wij van Absurdistisch Magazine zijn benieuwd naar UW mening
Dit was Painter voor Absurdistisch Magazine

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Painter

Geplaatst op

01-01-2020

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Ben Honger Met Net

Reacties op ‘Eten in het ov: ‘Een koekje van eigen deeg gaat te ver..’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 05-08 - Het wonder van Cesena: The Rockin'1000

    In de heuvels van Cesena, in de regio Emilia-Romagna in Italië, geschiedde in 2015 een muzikaal wonder. Het was een ontroerend moment: de 1000 rockfans die samen een nummer van hu...

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd