Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

DE KAT DE BEL AANBINDEN

EU-lidstaten moeten verbieden dat mensen nog langer loslopen. Die schaden de biodiversiteit, onder andere door het doden en verstoren van wilde en tamme dieren en planten en het overbrengen van ziektes als agressiviteit en intolerantie .

Dat stellen twee juristen van Tilburg University die onderzochten wat het Europese natuurbeschermingsrecht zegt over de invloed van mensen op de natuur.
Mensen (HOMO SAPIENS) rijden met hoge snelheden in hun auto vogels dood en andere kleine dieren. De (loslopende) mens is in Europa, en wereldwijd, zelfs één van de schadelijkste invasieve exoten. Daarvan afgeleid moeten wij ook de invasieve idioten niet onderschatten.

Maar Nederland en andere EU-lidstaten hebben onder de Mensenrichtlijn en Habitatrichtlijn ook verplichtingen. Daarover publiceerden universitair hoofddocent Arie van der Trouwloos en hoogleraar Europees recht Han Somsniet (beiden Tilburg University) een artikel in het rechtswetenschappelijk tijdschrift Journal of absurdist Law.

Hebben mensen geen eigenaar (zwervers, daklozen en verwilderde mensen) dan vereist EU-wetgeving dat deze worden verwijderd of beheerd wanneer ze een bedreiging vormen voor beschermde soorten of Natura 2000-gebieden. Ook zouden lidstaten het laten loslopen van de vele mensen die normaal in huizen horen te wonen moeten verbieden en dit verbod effectief moeten handhaven.

Dit nieuws komt vlak na het nieuws dat de EU eveneens wettelijk wil vastleggen dat regenen in verband met teveel nat wordende lidstaten, moet worden verboden.

Dit was Painter voor Absurdistisch Magazine.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Painter

Geplaatst op

29-11-2019

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dat Langer Mensen Moeten Nog Verbieden

Reacties op ‘DE KAT DE BEL AANBINDEN’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 05-08 - Het wonder van Cesena: The Rockin'1000

    In de heuvels van Cesena, in de regio Emilia-Romagna in Italië, geschiedde in 2015 een muzikaal wonder. Het was een ontroerend moment: de 1000 rockfans die samen een nummer van hu...

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd