Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De kringloopwinkel is hip: 'Zelfs mijn condoom was tweedehands!'

Rondsnuffelen door tweedehands kleding, je vergapen aan vintage meubelen, of gewoon heel veel prullaria kopen die je eigenlijk niet nodig hebt: de kringloopwinkel is hip. Het aantal winkels groeit, net als het imago van tweedehands spullen. Zelfs derde-vierde-en vijfde hands kleding is geen uitzondering meer.

De HEMA lijkt te zijn ingesprongen op deze hype en voldoet bijvoorbeeld aan de vraag van haar clientèle naar deze tot op het bot versleten outfits, door, tot zelfs wel negendehands jurken in de rekken te hangen. Ook broeken die al van de kont vallen als je er alleen al naar kijkt vinden gretig aftrek bij vooral de beroeps sloebers van Termunterzijl.
Financieel directeur Harold Leijdecker (59) ;’weinig mensen weten dat, maar dit is zeker niet nieuw. Wij verkopen dit soort eh..rotzooi.. al járen en járen. Wij hebben veel zogenaamde kledingscouts in dienst die al decennia lang bij nacht en ontij vuilnisbelten afstruinen op zoek naar draagbare kleding voor de tobberige sloeberige man en vrouw. Dat is al tientallen jaren onze core business hoor! (vert.redactie: kernactiviteit)

De hype gaat zelfs zover dat er nu een kringfietswinkel is geopend in Oost-Termunterzijl.
Hier kunnen de plaatselijke sloebers die wel van wielrennen houden maar zich niet zo’n dure fiets kunnen veroorloven zich vergapen aan tweede-en zelfs derde en vierde hands fietsen.
Daarnaast worden er in rap tempo kringkruipwinels uit de grond gestampt waar de sloebermoeder twaalfde hands luiers voor een prik op de kop kan tikken voor babylief.

Ook is er een run ontstaan in Termunterzijl op de recent geopende kringvoorbehoedswinkel die de lokale arme sloeber voorziet van zestiende hands condooms .
Wij vroegen de voorbehoedswinkel om commentaar: Eigenaar Wim Broekknool (45) ‘Tja ik heb nu even geen commentaar want ik heb net onze condomoloog ontslagen, die kon echt uren lullen maar kwam nooit tot een vruchtbaar gesprek. En wij hebben gewoon geen tijd voor dat gelul, we verkopen als een malle! ,’aldus de druk verkopende Wim.

Kortom, het leeft in Termunterzijl als nooit te voren!

Dit was Painter
voor Absurdistisch Magazine
vanuit Termunterzijl

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Painter

Geplaatst op

24-11-2019

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Die Hier Komen Sloebers Wel

Reacties op ‘De kringloopwinkel is hip: 'Zelfs mijn condoom was tweedehands!'’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd