Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

PASSIEF MEE-DRINKEN IS DODELIJK

Alcohol drinken is oké, als je maar niet te veel drinkt. Toch? Fout. Alcohol is ongezond. De gezondheidsrisico's zijn zelfs vergelijkbaar met roken. Dat is de conclusie van nieuw groot internationaal onderzoek. En werd breed uitgemeten in de media.

Dat roken het risico op kanker verhoogt, is al lang geen geheim meer. Het meeroken trouwens ook.
Maar ook passief alcohol drinken is een stuk gevaarlijker dan eerst gedacht. Na een uurtje in de buurt van een wijndrinker zijn de negatieve effecten al merkbaar.
Picture this; je zit nietsvermoedend in een restaurant van een spaatje rood danwel blauw te genieten, en plots vind iemand aan het belendende tafeltje het nodig om een flink uit de kluiten gewassen fles rum te openen. Dat is niet alleen een grove inbreuk op jouw recht op gezondheid, maar ook ronduit gevaarlijk, zo blijkt nu uit een grootschalige metastudie van de het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker o.l.v. Prof.Dr.Mr.Ir.R.Leijdecker (1955).

Leijdecker: 'Bij het drinken en doorslikken van een slok rum door iemand aan een tafeltje naast jou, komen er microdruppels alcohol vrij die in jouw luchtwegen belanden, of in de poriën blijven kleven.
Soms zijn die microdruppels zelfs met het blote oog zichtbaar. Daarom raadt het O.I.L. Onderzoeksinstituut Leijdecker aan om restaurants voortaan op te delen in een alcohol-loze ruimte en een afgesloten zone voor alcohol gebruikers, waar ze in alle rust onder elkaar kunnen genieten van hun ongezonde hobby zonder anderen daarin te betrekken.

Daarnaast zou de regering de accijnzen op alcohol kunnen verhogen, om een gedragsverandering bij de bevolking te bewerkstelligen. Daarnaast zouden afschrikwekkende teksten op flessen alcohol bevattende drank moeten komen, zoals: “alcohol drinken is dodelijk” en “ drank tast je poriën aan”. Hoe minder alcoholgebruikers, hoe minder passieve alcoholgebruikers, luidt de redenering.'

De stichting "brandnetelsensatie" , een organisatie die zich inzet voor de promotie van plantaardige voedsel en drank, wil echter nog een stap verder gaan. “Alcohol drinkers kiezen er zelf voor om ongezond te leven, maar wie passief alcohol drinkt wordt eigenlijk onterecht een ongezonde levensstijl opgedrongen”, argumenteert Henriette van der Asbak-Uralt (Stichting brandnetelsensatie). “Daarom pleiten wij voor een algemeen alcoholverbod in de horeca. Het zou ook goed zijn dat ouders geen drank meer mogen zuipen in een afgesloten ruimte bij hun kinderen, bijvoorbeeld in de wagen, of in de eetkamer.”

Van der Asbak-Uralt pleit ook voor een alcoholverbod voor minderjarigen. “Hotels die nog een glaasje wijn ter verwelkoming aanbieden aan minderjarigen zouden eens goed in de spiegel moeten kijken. Geef die kinderen dan een onbespoten ijsje, als je toch iets wilt geven!"

“Binnen vijftig jaar zullen de mensen zich afvragen hoe het in godsnaam mogelijk was dat we onze kinderen passief en actief alcohol lieten "mee-drinken”, besluit van der Asbak-Uralt.

BREAKING NEWS:
Heinz doet mayonaise en ketchup in één fles: 'MAYOCHUP'
Is er, vraag ik mij af, al onderzoek naar gedaan voor wie dit dodelijk gaat worden....?

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Painter

Geplaatst op

18-10-2019

Foto's

Geef uw waardering

Er is 0 keer gestemd.

Social Media

Tags

Alcohol Drinken Roken Zelfs

Reacties op ‘PASSIEF MEE-DRINKEN IS DODELIJK’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd