Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

U bent hier:
Print dit gedicht

De nazit

De nazit
Bij het inleveren van de controlekaart zag ik hem al aan de bar zitten. Een oude kennis die er plezier in schept anderen te provoceren. “Heb je weer wat onbenullige ommetjes in de polder gemaakt?” vroeg hij en zonder een antwoord af te wachten ging hij verder: “Eén keer heb ik een wedstrijdje gereden en kreeg prompt de poedelprijs. Ik voel me dus de grootste poedel hier. Trouwens dat gedrang bij de inschrijftafel, voordringen onder het mom van “ik ben lid dus ik mag dat”, anderen het startgeld laten betalen om snel te kunnen starten, bij de start zo dicht mogelijk bij de startauto te staan om als eerste weg te kunnen racen en de onervaren vogels achter je te laten, door dreigend met je met rallyschild opgedofte en vol met racestickers getatoeëerde karretje de wachtrij in te rijden om een goede startpositie af te dwingen, ik vind er gewoon niks aan!
Ik ben meer van de nazit. Biertje, borreltje, bitterbal en luisteren naar de lefgozers.
Want rijden in de wedstrijdklasse doet wat voor je zelfvertrouwen. Zelfs als je als laatste eindigt ben je toch belangrijker dan de toerrijders, jij bent een A-klasser! Dus loop je verwaand rond, praat je net wat harder en die cap op je knikker toont natuurlijk de emblemen van belangrijke rittensportclubs waar jij je sport hebt beleefd. Maar dan komt de nabespreking. Als rijders bij de uitleg van de rit in de smiezen krijgen dat er geen hoge klassering inzit, dan heeft de pech hen achtervolgd en hoor je dat ze voor een brug moesten wachten, dat er veel slik op de weg lag, of dat de bijrijder (hoe komen jullie aan dat woord?) vergeten is sommige controleletters te noteren. Ik begreep ook dat de uitzetter soms onder uit de zak krijgt. Zelden hoor je dat door eigenwijsheid van de bestuurder de halve streek is doorkruist en er naar andere niet aanwezige (fout)controles is gezocht. Jullie rittenrommelaars wens ik wat meer zelfkritiek, een mooie zoektocht naar de oorzaken van het falen en toch ook spannende competities”.
Wat kan de nazit je blikveld toch verruimen, proost!

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Leen

Geplaatst op

20-09-2016

Over dit verhaal

Verhaal voor mensen die zich ergeren aan "haantjesgedrag" , maar na afloop van de wedstrijd goed kunnen relativeren onder een goed glas.

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Autosport Hilarisch

Reacties op ‘De nazit’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd