Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

U bent hier:
Print dit gedicht

Griep

Griep
Eens in de zoveel tijd overkomt het je: ziek zijn!
Nee, ik heb het niet over een gewoon verkoudheidje waarbij je de longen uit je lijf hoest, maar dat alles overnemende gevoel van ellende dat je je opeens, vaak binnen 1 uur, overkomt en waarbij je totaal van de wereld bent. Dat gevoel van ellende dat GRIEP heet.
Vorige week was het weer eens zover. Het ene moment zitten we nog gezellig met vrienden te babbelen en wensen elkaar goede nacht. We ruimen de glazen en de schaaltjes op en gaan en naar bed. En opeens was het daar: rillingen, koorts, keelpijn, draaierig gevoel........... de eerste verschijnselen van een echte griep! De wind waaide om het huis en liet het huis trillen. Of leek dat maar zo doordat ik me opeens zo ziek voelde?
De eerste paar dagen heb ik alleen maar in bed gelegen met mijn ogen dicht en af en toe kwam mijn man mij vragen of ik wat wilde eten of drinken. Eten? Nee, dankjewel! Ik ga liever gewoon dood!
Een kopje thee ging er wel in.
3 dagen lang leefde ik op thee en anti griep medicijnen. Ik had nog een flinke voorraad liggen, want als we in de Verenigde Staten zijn, slaan we die altijd flink in omdat ze beter werken dan de pillen die in Nederland over de toonbank te koop zijn.
De vierde dag kon ik alweer mijn tablet pakken en naar een serie op Netflix kijken.
De vijfde dag kwamen daar mijn spelletjes Ruzzle, scrabble, etc. bij die ik altijd met mijn vriendinnen over de hele wereld speel. Mijn scores waren nog niet als vanouds, maar ach, ik hoef ook niet altijd te winnen!
Vandaag, de zesde dag zit ik nog wat versufd achter mijn computer en realiseer me dat ik het ergste weer heb gehad. Mijn luchtwegen zitten nog vol met slijm, maar dat zal de komende week wel weer beter worden. Gelukkig heb ik volgende week een weekje vakantie geboekt. Net op tijd beter dus om in het vliegtuig te stappen voor een weekje zon! De griep zit er weer op!

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Double Eye

Geplaatst op

14-01-2015

Over dit verhaal

Opeens is het daar........1 keer in de zoveel tijd overkomt het je: griep!

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bed Beter Griep Koorts Ziek

Reacties op ‘Griep’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd