Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Dat is pas het verschil

Mijn vrouw is zeer creatief, voor alles heeft zij een oplossing. En aangezien ik dat totaal niet ben, moet ik eerlijk bekennen dat zoiets mij vaak goed uitkomt. Als ik iets breek in huis, dat gebeurt geregeld, weet ik gewoon dat mijn vrouw het wel maakt. En als dat niet lukt, verzint zij wel een andere oplossing. Mijn vrouw houd van vakantie, ik niet.

Mijn vrouw houdt van de zon, kan er uren in liggen bakken als een braadworst, ikke niet dus. Mijn vrouw houdt van een lekkere borrel, ik niet dus. Mijn vrouw houd van alle dieren, maar vooral van kleine hondjes, ik houd ook van kleine hondjes, maar heb toch maar liever een grote bouvier, of dog, of een middenmoot. Nee, als wij ooit een hond nemen, zal het er een moeten zijn die bij haar in het fietsmandje mee kan.

Probleem, ik wil een hond bij mij op de achterbank en geen hondje onder mijn gaspedaal. Dus een middenmoot zou het worden. Zijn wij het nog niet over eens. Mijn vrouw houd niet echt van autorijden, ik wel. Ben er gek op. Wanneer wij naar mijn familie in Zoetermeer of Den Haag gaan ben ik degene die rijd, zij geniet van de rit.. Mijn vrouw houd van tuinieren, ik ben gek op onkruid.

Want dat kan best mooi zijn hoor! Mijn vrouw haat sigarettenrook zij kan er niet tegen en ik puf nog steeds vrolijk door. Mijn vrouw is gek op winkelen, ik niet. Koop wat ik nodig heb en ga recht op huis aan. Mijn vrouw is gek van koek en drop, ik houd het bij een droog koekje. Mijn vrouw haat de slakken in haar planten en gooit die regelmatig in de afvalbak. Ik zie dat en haal ze er weer uit om ze in de aarde terug te zetten. Mijn vrouw is gek op hedendaagse Turkse muziek, ik houd het bij Hazes.

Mijn vrouw houd niet erg van een goede oorlogsfilm, ik wel dus. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ons huwelijk is goed hoor, we hebben heel vaak lol samen, genieten van elkaar en van onze verschillen. Die lossen we altijd samen op, zoeken een middenweg of delen het verschil. En zolang je nog kan lachen met elkaar en dat kunnen we, zo erg dat zelfs de buren hebben geklaagd of we iets rustiger willen keten ’s avonds als we naar bed gaan. Begrijp het niet verkeer, ik heb het over lol trappen!

Dus zolang wij elkaar nog aan het lachen maken, zolang wij elkaar tranen nog kunnen drogen, zolang wij elkaar maar in de waarde laten die wij elkaar gunnen, moet ik zeggen dat mijn vrouw het verschil maakt tussen geven en nemen. Wij geven elkaar heel veel en krijgen er samen heel veel voor terug. Dat is echte liefde. Dat hebben we in elk geval gemeen.
Wij tussen ons houden nog steeds van elkaar en elke dag komt er een beetje meer bij. Dat maakt het verschil zo klein.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Leny Kruis

Geplaatst op

11-11-2014

Over dit verhaal

Een waar gebeurd iets in mijn leven.

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Delen Karakters Liefde Samen Verschil

Reacties op ‘Dat is pas het verschil’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd