Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Gek van auto's

Elk nadeel heeft een voordeel. En een voordeel van de recessie is dat ik me voorlopig nog niet hoef te bekommeren over de aanschaf van een nieuwe auto. Want dat zou namelijk een behoorlijke kwelling kunnen blijken.
Ik lijd namelijk aan gadget-aversie. Ik bel nog met een dumbphone, draag al jaren geen horloge meer en heb besturingsfuncties op mijn televisie waarvan ik pas zal weten of ze functioneren zodra mijn kinderen oud genoeg zijn om daar gebruik van te willen maken. Maar in deze gevallen kan ik er tenminste nog voor kiezen om ze niet te gebruiken. In de autowereld ontbreekt die keus meestal. Je krijgt accessoires opgedrongen waar je niet om gevraagd hebt, die je niet kunt uitschakelen en...waar je wel voor betaalt. Want geen enkele fabrikant levert iets ‘gratis’.

Zo heb ik bijvoorbeeld nooit het nut gezien van mistverlichting. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar gezien het korte bereik van deze verlamping zie ik geen ander nut dan het beter kunnen zien wát je platrijdt, vlak voordát je het platrijdt. In dat opzicht is dus het enige nut van de onlangs uitgevonden bochtverlichting ook dat je tijdens het nemen van een bocht kunt zien…precies.

In de haast om de concurrentie af te troeven hebben autofabrikanten al veel nutteloze gadgets in onze auto’s gepropt voor ze goed uitgetest waren. Zo heb ik de kakafonie van geluiden van mijn parkeersensoren nog niet voldoende ontcijferd dat ik er mijn plaatwerk al aan durf toe te vertrouwen. En de elektronische antiverblindingsstand in mijn bedrijfsauto werkt niet bij een achteropkomende laagstaande najaarszon. Ook is de uitvinder van de regensensor van mijn automatische ruitenwisser blijkbaar niet verteld dat de regen ook bij stilstand van het voertuig op je voorruit blijft vallen.
En hier ligt de oorzaak van mijn aversie: gadgets die een hinder zijn in plaats van een zegen.

Toch zal de dag een keer komen dat ik niet onder de aanschaf van een nieuwe(re) auto uit kan. Ik ben dan wel zeer benieuwd of er een autoverkoper is die mij kan doen inzien hoeveel rijker mijn leven zal zijn met 12 airbags, dagrijverlichting, een richtingaanwijzer met snelwegmodus, lane-assist, park-assist en light-assist, dashboardcamera, ABS, ESP, SIPS en DING, FLOF, BIPS.
Ik betwijfel het.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Paul Bastiaansen

Geplaatst op

03-11-2013

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Auto Dumbphone Gadgets

Reacties op ‘Gek van auto's’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd