Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsMsDocGenerator has a deprecated constructor in /home/1001korteverhalen-nl/1001korteverhalen.nl/includes/classes/msDocGenerator.class.php on line 65
1001 Korte Verhalen & Verhaaltjes - Verhaal 'Hoe vind je De Ware?' door Moon

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Hoe vind je De Ware?

Hoe vind je De Ware? Google je dat? Ga je op zoek? Of wacht je er op, zoals het moet, volgens de ongeschreven wetten der Liefde?
Maar wat als je geen geduld hebt of geen tijd? Is het dan jammer, pech gehad? Of wat als je De Ware (niet op tijd) kan vinden? Heb je dan gewoon pech en moet je 't zonder doen? Of is er echt voor iedereen zo'n iemand, zo'n Ware? Past er zo gezegd echt op ieder potje een dekseltje, en andersom?
Wat als je De Ware al tegen het lijf bent gelopen zonder dat je het weet? Of wat als De Ware zich heeft verstopt, omdat jij of hij er nog niet klaar voor is? Wat als je wel zoekt, maar niet goed genoeg of op de verkeerde plaats?
Maar wat dan als je De Ware gevonden hebt? Hoe weet je dat "hij" het dan is? Bestaat daar een test voor, een vragenlijst of een soort drugshond die gaat blaffen als er iets fout is? Of voel je dat, aan zijn manier van praten, de kleur van zijn ogen, zijn schoenmaat?
En wat als je De Ware hebt gevonden, maar hij al bezet is? Wat moet je dan doen? Kun je daarvoor een advocaat in de armen nemen? Hoe zeg je dat jij voor hem voorbestemd bent? Wat zeg je tegen zijn vriendin of vrouw of echtgenote? 'Rot maar een eind op, want hij is van mij!'? Dat kun je toch niet maken? Of kan en mag alles, als je De Ware eenmaal hebt gevonden?

Hoe vind je De Ware? Houd je een enqûete? Bespreek je het met je vriendinnen? Pak je de microfoon op een schoolfeest en vraag je dan 'wie is Mijn Ware?' en hopen dat er iemand zijn hand opsteekt?
En als je zeker weet dat je hier uitgezocht bent? Als je dat echt vierhondernegenentachtig procent zeker weet? Bestaat er over de grens dan ook een Ware? Der Wahre? The true? Le vrai? Den Sanna? Kan dat? Kent liefde echt geen grens?
Maar wat dan als De Ware na tien, twintig, dertig jaar opeens De Ware niet blijkt? Mag je hem dan inwisselen of omruilen, ook als je je bonnetje kwijt bent? Krijg je je geld ten allen tijden terug, ook als je buiten de garantieperiode valt?

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Moon

Geplaatst op

11-10-2013

Geef uw waardering

Er is 10 keer gestemd.

Social Media

Tags

Column Liefde Ware

Reacties op ‘Hoe vind je De Ware?’

  • Welke? Deze misschien? MIJN VADER. - - Mijn Vader is God en Schepper aller leven, 't is goed Hem te kennen, is dat ook uw streven? Ik zal u tot Hem brengen in mijn gebeden, geef Hem uw hart dan is ook uw strijd gestreden. - Yiooda

    Yiooda - 11-01-2015 om 11:19

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd