Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

In de Les met Jezus

Ik zit alleen in de les. En natuurlijk, daar baal ik van. Maar dan komt Jezus de klas binnen lopen. Verbaasd kijk ik toe als hij naast me komt zitten. ‘Hoi’ zegt hij simpel. ‘hoe gaat het ermee?’ even weet ik niet wat ik moet zeggen. Raar, denk ik, zit opeens Jezus naast me. ‘ja, ik weet het, dit moet raar voor je zijn.’ Hij weet wat ik denk. Gelukkig begint de docent met de les. Halverwege de les begin ik het saai te vinden. Ik teken wat in mijn boek, en speel wat met mijn mobiel. ‘doe dat maar niet joh!’ zegt Jezus. Maar ik negeer hem. Ik mag toch zelf weten wat ik doe? ‘lever maar in.’ Ik schrik op van de docent die voor me staat. Die ben ik kwijt… balend kijk ik opzij, naar Jezus. ‘sorry, je had gelijk’ fluister ik hem toe.
De volgende dag is Jezus er weer. En eigenlijk vind ik het wel fijn dat hij er is. Hij leert me veel, en ik vind hem erg aardig. ’s Middags komt hij mee naar huis. Samen leren we de teksten, want morgen is er een toets. ‘waarom heb ik je eigenlijk nog nooit eerder gezien?’ vraag ik aan Jezus. ‘je zag me misschien niet altijd, maar ik was er wel!’ antwoord hij. Dan leren we verder. Aan het einde van de dag snap ik alles. ‘morgen ga jij die toets maken. Je kunt het, je begrijpt het!’ Dan is Jezus weg.
Als ik de volgende dag de klas binnenkom is Jezus er nog niet. Ik ga op mijn plek zitten, en even later worden de toetsblaadjes uitgedeeld. Maar Jezus is er nog niet. Aarzelend begin ik aan de toets. Bij alle vragen zie ik vraagtekens in mijn hoofd. Hoe moet dit nou? Overal vul ik wat in, maar of het klopt? Ik ben niet erg zeker van mezelf. En waar blijft Jezus nu? Aan het einde van de les lever ik mijn blaadje in. We zien wel wat er van komt. Als Jezus er nu was geweest, dan was het vast gelukt.
Als ik het lokaal uit loop, is Jezus daar opeens weer. ‘Waar was je nou?’ Vraag ik hem verwijtend. ‘ik heb die hele toets gemaakt, en ik snapte er niet veel van, waar was je? Jij had me kunnen helpen!’ Jezus kijkt me aan. ‘kijk eens terug, naar het moment dat je begon aan je test. Kijk eens terug, naar het moment dat je je toets maakte.’ Zegt hij rustig. ‘ik was er. Je zag me niet, maar ik was er wel. Want ik ben er altijd voor jou, en ik zal je altijd helpen. Vergeet dat nooit!’ ik ben sprakeloos. ‘dankje’ fluister ik zacht. En vanaf dat moment wist ik dat Jezus er altijd voor mij zou zijn. En voor die test? Ik had een 10!

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Rianne

Geplaatst op

06-11-2012

Over dit verhaal

natuurlijk niet letterlijk, maar zo is het te ervaren :)

Geef uw waardering

Er is 18 keer gestemd.

Social Media

Tags

God Helpen Jezus Liefde Rianne1998

Reacties op ‘In de Les met Jezus’

 • Een beetje gewaagd maar wel mooi! Doet me alleen wel erg denken aan het gedicht 'Voetstappen in het zand', waarin iemand terug kijkt op een zware wandeling, en God verwijt diegene niet bijgestaan te hebben, met als argument één paar voetstappen in het zand. God zegt dan: “Mijn lieve kind, toen het moeilijk was, toen heb Ik jou gedragen.” Zo'n metafoor is niet te toppen, maar dapper dat je het toch probeert! Verder één klein kritiekpuntje: het gebruik van hoofdletters. Als je het over Jezus hebt, gebruik je bij de woorden die naar Hem verwijzen, een hoofdletter! Dus: Hij, Hem, Ik (als je Hem citeert), etc.

  Boermetkiespijn - 07-11-2012 om 17:04

 • @boermetkiespijn het is ook soort van geschreven nav dat gedicht. en over die hoofdletters heb je helemaal gelijk, ik zal het meenemen ;)! bedankt!

  Rianne - 10-11-2012 om 15:41

 • sorry maar je kan de hoogste God (de Zoon van de Vader) toch niet vergelijken met een leerling die in je klas komt zitten!!! als dit eerbiedig is dan weet ik niet meer wat niet eerbiedig is.. tegenwoordig is een poplied dat over een Persoon van de Drie-enige Heilige God gaat al een bede en een loflied tot Hem.. ga toch eens na hoe kan toch ooit iemand die in de satanskerk gelooft en dus een satanskind is tot Godes eer zingen? met zulke liederen wordt recht in Zijn oog gestoken! dat doe jij ook met dit verhaal.. het spijt me maar je maakte me echt heel verdrietig.. alsjeblieft doe dit niet meer! dit is niet christelijk meer..

  heije - 26-01-2013 om 15:43

 • @heije: het is nog wel christelijk hoor. Jezus was in zijn leven leerling over zijn leven en Jezus is er altijd voor iedereen. @Rianne: erg mooi geschreven

  Patros-Fibros - 07-04-2013 om 23:22

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

 • 19-12 - De beste online poker strategieën

  In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

 • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

  Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd