Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Zangcarrière

Zangcarrière

Het was niet omdat de buren graag gluurden, maar helemaal doof waren ze natuurlijk ook niet.
Wat had die Bjarne een prachtige karaoke stem, en waarom zong hij alleen maar in de huiskamer als hij ook met de Voice of Holland mee kon doen met dat warme volume en die krachtige heldere uithalen. Waarom zouden wij onze Hollandse buurman niet opgeven voor een auditie. Nu hij werkeloos was en zonder liefdesvriend werd het wellicht eindelijk tijd om zijn zangcarrière uit de grond te trekken.
Bjarne was weer aan het meezingen met Glennis Grace en hij probeerde de hoge uithalen feilloos te herhalen, maar af en toe sprong er een kikker in zijn keel. Gelukkig waren de buren geen kenners van de toonladders en dachten ze dat alles wat volume had zuiver was. Zij wisten niet beter dat ze dachten dat hun buurman zo op de televisie kon, want wat daar te horen was, klonk dikwijls niet veel beter.
Bjarne had nog het geluk dat hij maar een enkel album van Grace had, want hij hield eigenlijk meer van Fleetwood Mac.
Het luidkeels meezingen van “Go your own way.” gaf hem het gevoel dat hij weer zijn eigen weg aan het begaan was en zich niet langer druk hoefde te maken over mannen die hem denigrerend trachten te bespotten omdat hij spannende broeken droeg. Ook de andere nummers van de bekende popgroep droegen bij aan de beleving van de avond. Even geen mannen die hem wilden leren kennen met een dubbele agenda en een inwisselbaar libido. Even geen zwangere dominante vrouwen die op hem wilden oefenen hoe ze een contactgestoorde homoseksuele zoon moesten opvoeden. Hij was er klaar mee. Hij zou al zingend zijn verjaardagsnacht beginnen. De eerste verjaardag zonder dat zijn moeder nog in leven was. Een zoete bittere doop.
Hij zong een droevig liedje. Breekbaar, klein gehouden, met een snik in zijn stem tijdens het laatste refrein. Het werd tijd voor een borrel, maar niet nadat hij de profieltekst op de datingsite had aangepast:
"Lieve aanhankelijke man zoekt liefdevolle erotiek en vriendschappelijk contact. (Whatsapp ) Woon in Amsterdam Oost. Zoek man met persoonlijkheid en karakter voor vriendschappelijk contact, als daar aanleiding toe is ook erotisch contact voor vaker. Mensen zonder hoofd en met een partner en mensen die standaardberichten sturen zal ik niet antwoorden. Zoek iemand die open en zelfverzekerd is over zijn eigen oriëntatie. Vind het leuker als ik iemand eerst wat langer ken voordat ik er lustige lichamelijke intimiteit mee ga beleven. Mijn voorkeur gaat uit naar een jonge vriendelijke leuke single man. Groetjes uit Amsterdam Oost."

In de nacht, Bjarne was in zoete dromen, gebeurde er iets op de datingsite wat Bjarne niet had durven dromen. Terwijl Bjarne zich realiseerde dat de jonge Marokkaanse billenkoning waarschijnlijk nooit werkelijk met hem af zou spreken, maar hem gewoon uit nieuwsgierigheid aan het lijntje hield, om wat afleiding te hebben tijdens het studeren, bezocht de lenige zwarte panter uit Amersfoort zijn profiel en las hij de berichtjes die Bjarne uit liefde na drie blauwtjes had achtergelaten.
Alleen al het feit dat deze Tropische verrassing in de stilte van de warme herfstnacht het profiel van Bjarne had bezocht deed Bjarne dromen over Tropische vissen in Hollandse melkchocolade.
Wat zou het fijn zijn als Nathan op zijn verjaardag misschien wel lieve gedachten over Bjarne zou hebben, dan hoefde Bjarne zich niet verdrietig te voelen omdat de Marokkaanse billenkoning hem niet eens feliciteerde na alle persoonlijke berichtjes, die ze met elkaar hadden gewisseld.
De donkere knappe Nathan was weer terug in de dromen van Bjarne, van nooit echt weggeweest, teruggekomen.
Hij liet geen berichtje na, die lieve geile panter, maar dat hoorde bij zijn stille dromerige verlangen.
Het was een stoere donkere man, met een mooie auto en een fijne baan bij een groot internationaal bedrijf. Hij moest voorzichtig zijn met zijn zoektocht naar een aanhankelijk billenmaatje.
Maar hij had gelukkig gelezen dat die lieve erudiete Bjarne nog altijd aan hem dacht, zelfs op zijn verjaardag.
Tropische vissen in Hollandse melkchocolade, het leven leek soms net een zonnebad in een groot met champagne gevuld aquarium. Bjarne nam voorzichtig een slokje van het Goddelijke vocht.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

22-10-2018

Geef uw waardering

Er is 13 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bjarne Hobby

Reacties op ‘Zangcarrière’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd