Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsMsDocGenerator has a deprecated constructor in /home/1001korteverhalen-nl/1001korteverhalen.nl/includes/classes/msDocGenerator.class.php on line 65
Verhaal 'De babysitter' door Verwijderde gebruiker

De babysitter

Het was een lichte avond. De buurt was erg vredig. En als je goed rook rook je een barbecue geur. Lisa liep naar het huis waar ze zou gaan babysitten tot 8 uur. Het huis was erg groot en de voortuin mooi sierlijk versierd met bloemen. Ze klopte bij de deur aan. En een overdreven op gemaakte vrouw met een mooie lange gala jurk deed de deur open. 'Hallo' zei de vrouw. Jij bent zeker de babysitter. Ze deed de deur open en liet haar binnen. Binnen was het een puinhoop je zag overal baby speelgoed, kleertjes en luiers op de grond liggen. Het stonk er naar pis en poep. En het was echt een puzzel om er zonder te struikelen door heen te lopen.


De vrouw legde snel uit waar ze eten en drinken kon pakken als ze honger of dorst kreeg. Waar ze luiers kon pakken en waar ze de flesjes met melk kon vinden. En toen als laatst gingen ze naar de babykamer. De babykamer was helemaal op zolder. En het was erg donker binnen. Het rook er muf. En de lamp scheen maar heel weinig. Helemaal aan het einde van de babykamer zag je een wiegje staan. Ze liepen er heen en toen Lisa er eindelijk was en in de wegje keek zag ze geen echt baby. Ze zag een baby pop liggen.


Lisa schrok en keek naar de vrouw. Maar het leek of de vrouw het helemaal wist. De vrouw praatte tegen de pop alsof hij leefde. Ze zei tegen de pop: 'kijk eens schatje dit is je babysitter. Mamma gaat vanavond even weg en voor die tijd let deze lieve meisje op je oké. Mamma gaat je missen. Maar ik blijf niet lang weg hoor.' Lisa keek verbaast naar de vrouw en dacht: 'die vrouw is gestoord'. De vrouw keek opeens weer naar haar en zei:'Ik heb een babyfoon naast het bed gelegd en beneden staat ook een babyfoon dus dan kan je Daniël altijd horen. En je weet al wat je moet doen als hij huilt toch?' Lisa keek de vrouw aan en knikte langzaam.


Ze liepen samen weer naar beneden en zeiden elkaar gedag. De vrouw liep naar buiten en Lisa deed de deur achter haar dicht. Lisa zuchtte diep en dacht bij zichzelf:'waar ben ik nou beland.' Maar na een tijdje werd Lisa wel blij want ze krijgt wel betaald om op een pop te passen. Hahaha!!! Haar vrienden zouden vast en zeker jaloers worden. Ze liep naar de woonkamer en keek tv met een zak chips in haar hand en Fanta in haar andere. Zo duurde dat nog wel een tijdje en daarna ging ze ook maar even bellen naar haar vrienden hoe gestoord die vrouw is. Toen ze eindelijk klaar was met bellen, de chips, Fanta op was en niks leuks op de tv meer te zien was. Hoorde ze iets raars. Het klonk als gehuil. Het was erg raar want de tv stond uit. Ze dacht dat ze het zich verbeelde en negeerde het gewoon. Maar na een tijdje werd het gehuil nog erger.


Lisa keek om zich heen ze zag niks tot dat ze met haar ogen de babyfoon zag. Ze liep er heen en de geluid kwam ook dichterbij. Toen ze bij de babyfoon stond kon ze het niet geloven maar het geluid kwam echt uit de babyfoon. Ze dacht dat ze gek werd maar het was echt. Ze liep naar boven naar de babykamer. Toen ze boven was was het gehuil echt heel goed te horen. Ze liep naar het wiegje. En toen ze in het wiegje keek zag ze de babyfoon zitten maar niet de baby pop. Ze hoorde ook het gehuil niet meer. En toen dacht Lisa echt dat ze gek werd.


Ze knipperde met haar ogen en kneep zichzelf in haar arm maar ze zag de baby pop echt niet. Ze keek om zich heen. en toen schrok ze zo erg dat haar hart wel stil stond. Want ze zag opeens miljoenen baby poppen voor haar neus staan. Ze keken allemaal naar haar en opeens spraken ze. De deur ging opeens met een klap dicht. En de baby poppen schreeuwden allemaal tegelijk: DOOD DOOD DOOD DOOD DOOD !!!!!!!!!! De baby poppen klommen op haar en e krabde schopten sloegen en trokken aan haar en bleven DOOD DOOD DOOD DOOD DOOD schreeuwen.


Een paar uur later kwam de politie het huis binnen met een paar honden. De moeder van Lisa werd ongerust en er werd ook niet op genomen toen ze naar Lisa belde. De politie liep de trap op begeleid door de honden. Ze stonden bij de babykamer en zagen een meisje helemaal onder het bloed verminkt. Ze was uit elkaar getrokken en je zag botten De ambulance werd ingeschakeld en pas later wisten ze zeker dat die meisje Lisa was. De politie kon niet vinden hoe wie en waarom dit kon gebeuren want er waren geen aanwijzingen. De vrouw en de pop waren uit het niets verdwenen. En het bleek ook dat er nooit iemand in dat huis heeft gewoond. En dus zou de zaak misschien nooit opgelost worden.

© Copyright Verwijderde gebruiker

Ingezonden door

Verwijderde gebruiker

Geplaatst op

22-06-2013

Over dit verhaal

Wat leek op een gewone bij baantje werd een grote nachtmerrie.

Tags

Angst Babysitter Pop