Reis door de toekomst. Deel 1

Ik snoof de geur op van het oude huis. Mijn oma en opa zouden nu weer samenzijn, althans dat zij de bijbel en mijn moeder. Ik weet het niet. Ik keek het de woonkamer rond en zag de krant ,die mijn opa een week of twee geleden aan het lezen was, liggen. ik streek met mijn hand over het ruwe papier. ik pakte de krant op en schoof deze onder mijn arm. De krant had vanaf nu een speciale betekenis voor mij.
Of zoiets.
Mijn moeder moest huilen toen ze naar de foto's op de vensterbank keek. Mijn opa en oma stonden er op en ik in het midden. Ze drukte de foto tegen zich aan.
Vandaag moest het huis groot en deels worden leeg geruimd. alles wat we zouden laten staan zou worden op gehaald en bij het (grof)vuil gedaan worden.
Ik liep direct naar het schuurtje achter in de tuin, ik wist dat mijn opa daar zijn belangrijkste spulletjes had staan.
Ook hier rook het muf, en naar sigaretten rook, de geur van mijn opa en oma.
Beide rookten ze.
In een hoek stond een bankschroef en er lagen allemaal planken tegenaan. Mijn opa had veel in het huis zelf gemaakt, als de eettafel en de stoelen er om heen. Mijn oma borduurden op lapjes stof waarmee de stoelen werden bekleed.
Het was een perfect duo!
Aan een van de wanten hing een oud soort keuken kastje. Een van de handvatten was er af en de andere zat nog maar aan één schroefje vast.voorzichtig deed ik het deurtje open. met veel geweld vielen er allerlei papier uit en op het laatste een kistje op mijn hoofd. ik liet een gilletje na en keek naar de benden die voor mijn voeten lag.
Ik zocht tussen de papier naar het kistje wat met een harde bons op mijn hoofd had getimmerd en vervolgens op de grond was gevallen. onder een vergeeld boekje lag het kistje. ik pakte het op en zette het op de bankschroef. het vergeelde boekje staarde mij aan. letterlijk, er waren oogjes op getekend. ik pakte het op en sloeg het open. het was duidelijk iets van mijn opa, het was aan zijn handschrift te zien. ik schoof het boekje bij het kistje en keek verder. ik opende nog wat kastje maar vond niets interessants. behalve een trouw foto van mijn opa en oma dan. ik schoof het kistje onder mijn jak en deed het boekje in mijn binnen zak....

....Wordt vervolgd!

© Copyright Fleur_X

Ingezonden door

Fleur_X

Geplaatst op

15-05-2013

Over dit verhaal

Hoe de toekomst is weet niemand. tot Yorre een oude kleine machine in de schuur van zijn pas overleden opa vind. Hij neemt de machine stiekem mee naar huis en probeert hem daar uit in zijn kamer. hij komt een onverwachte vreemde wereld teregtd...

Tags

Fantasie Liefde Spanning. Tijdreizen