Echte vrienden?

Dit verhaal gaat over Robert,
Robert is niet echt populair, heeft geen mooie kleren en heeft maar 2 vrienden: Natasja en Mike. Zij zijn er altijd voor hem geweest. Maar alles veranderde toen Levi op school kwam. Levi was populair, had veel vrienden en de meeste meiden vonden hem leuk. Robert had hem altijd al gehaat. Levi pestte hem vaak en flirtte met Natasja...

Het is dinsdagochtend en Robert loopt door de kantine. Hij zoekt Natasja en Mike maar kan ze niet vinden. Normaal zitten ze allemaal aan 1 tafel maar nu is die tafel leeg. Hij loopt de kantine door en ziet Natasja en Mike bij Levi zitten. Ze lachen en hebben veel plezier met elkaar. Robert besluit toch aan de tafel te gaan zitten. Als hij zit stopt het gelach en Levi kijkt hem aan. 'Wat dacht je nou, dat je hierbij kon komen zitten?' vraagt hij spottend. Robert schrikt en zegt: 'Ik zag Natasja en Mike hier zitten en zij zijn mijn beste vrienden,' 'Ja en de enige,' zegt Mike. 'Ik heb geen zin meer om met jou om te gaan,' voegt Natasja er achteraan. Robert krijgt tranen in zijn ogen en knippert flink. 'Ach moet de jongen huilen, ben je je speentje kwijt?' Vraagt Levi spottend. Robert praat door zijn tranen heen: 'Ik dacht dat jullie mijn vrienden waren,' 'Denk dan nog maar eens!' Zegt Natasja en Robert krijgt een flesje tegen zijn hoofd aan gegooit. Robert rent naar het toilet, hij moet huilen. Hij praat tegen zichzelf: 'Natuurlijk schamen ze zich voor me, ik ben een loser!' 'Wie schamen zich voor je?' vraagt een stem. Het is Mart. Mart is net zoals Robert hij is leergierig en heeft oude kleren. Robert maakte altijd grappen over hem. Robert voelde zich schuldig, zo voelde Mart zich dus altijd. Robert kwam uit de wc met rode vlekken om zijn ogen. 'Wil je bij ons zitten?' vraagt Mart. 'Heel graag,' zegt Robert glimlachend.

Inmiddels zijn Mart en Robert dikke vrienden geworden. En hij heeft nieuwe vrienden leren kennen. Natasja en Mike zijn gedumpt door Levi, die roddels over hen had verspreid. Ze hebben spijt dat ze Levi hebben vertrouwd want hij deugd niet. Dus onthoud goed: Kijk niet naar de buitenkant maar naar de binnenkant en eerlijkheid van een vriend.

© Copyright bertcoenen

Ingezonden door

bertcoenen

Geplaatst op

24-12-2012

Over dit verhaal

Echte vrienden is zoals het hoort

Tags

Dinsdag Kleren Knipperen